VERSENYSZABÁLYZAT

NEVEZÉSI IDŐSZAK

A versenyen minden Magyarországon bejegyzett ügynökség, illetve reklámanyagot készítő, azt publikáló vagy megrendelő egyéb cég indulhat. Bármely kereskedelmi vagy társadalmi célú hirdetés nevezhető, amely először 2019. április 18. és 2020. május 15. között került nyilvánosságra Magyarországon.

NEVEZÉSI DÍJ

A nevezési időszak lezárult.

NEVEZÉSEK LEADÁSA

A nevezéseket elektronikusan kell feltölteni a nevezés menüpontban.
További információ a leadási paraméterekkel kapcsolatban ide kattintva található.

ZSŰRIZÉSI KRITÉRIUMOK

Kategóriák értékelése:

A) főkategória:

  • Az alapötlet eredetisége, kreativitása.
  • A nevezett anyag kivitelezésének minősége.

B) főkategória:

  • Az alapötlet eredetisége, kreativitása, figyelembe véve a hosszú távú együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázását.
  • A tartalom, kivitelezés minősége, figyelembe véve a hosszú távú együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázását.
  • Az influencer-választás relevanciája, kapcsolódása a megbízó márka értékeihez.

Scamek, régi ötletek és adaptációk

Díjat csak ténylegesen megvalósult alkotásoknak ítélhet a zsűri. Nemzetközi anyavállalattól érkezett adaptáció esetén is szükséges, hogy a kampány tartalmazzon kifejezetten a hazai piacra/közönségre specializált elemeket, amelyeket kérünk kiemelve, egyértelműen elkülönítve bemutatni a pályázati anyagban.

A ZSŰRIZÉS MENETE

Első kör: online zsűrizés

Minden zsűritag pontozza az alkotásokat 1-10-es skálán. A zsűritagok pontszámainak átlaga alapján határozzuk meg a döntősök listáját, amelyen legfeljebb a nevezések 50 százaléka, valamint 6,0-s átlagpont feletti alkotás szerepelhet. Ha egy kategóriában nincsen legalább 6,0-ra pontozott alkotás, az adott kategóriában nincsenek döntősök.

Második kör: személyes zsűrizés

A döntőbe jutott alkotásokból személyes, budapesti zsűrizésen választjuk ki a díjazottakat. A zsűrinek joga van egy alkotást más kategóriába átsorolni, ha úgy érzi, hogy annak ott nagyobb relevanciája van. A zsűri tagjai saját kampányaikra, illetve az ügyfeleik és azok közvetlen riválisainak más ügynökség által készített munkáira nem szavazhatnak.

A zsűrinek az arany, ezüst és bronz díjak mellett jogában áll különdíjakat, illetve egyéb speciális díjakat is létrehozni. Amennyiben a zsűri nem ért egyet egy nevezés kategóriába való besorolásával, joga van áthelyezni és másik kategóriában értékelni. Vitás kérdésekben a zsűrielnök dönt.

DÍJAK

A zsűri minden kategóriában arany, ezüst és bronz díjakat oszthat – mindegyikből akár többet, akár egyet sem. 2020-tól az Influn elért eredmények (arany, ezüst, bronz, döntőbe jutás) is pontot érnek a PR Toplistán!